AFT deltaker

VELKOMMEN SOM AFT-DELTAKER

Du har nå fått plass hos oss i AFT-tiltaket, og lurer helt sikkert på hvordan din oppstart og dine dager hos oss vil se ut. Alle våre deltakere på AFT-tiltaket vil ha sin egen reise, og ingen er like. Men felles for alle er at de går inn i noe ukjent. Men vi skal gjøre alt vi kan for at du føler deg trygg og velkommen!

Her kan du lese litt om hva du kan forvente når du skal jobbe sammen med oss på veien videre.

Litt om Svelvik produkter
Attføringsbedriften Svelvik Produkter ASholder til i Storgata 97 i.......

Ekstern Arbeidsplass
Dersom du og AFT-veileder mener det er det riktige for deg, vil....

Møte med din veileder
Når du har fått plass i tiltaket AFT skal du få din egen AFT-veileder...

Din første dag på jobb ved Svelvik Produkter
Du avtaler med din veileder når du skal møte på jobb....

Arbeidsoppgaver hos Svelvik Produkter
Vi kan tilby mange og variertearbeidsoppgaver på huset.

I produksjon...
Litt om Svelvik produkter
Attføringsbedriften Svelvik Produkter AS holder til i Storgata 97 i Svelvik i Drammen kommune, Viken fylke. Vi eier våre egne lokaler tett på den vakre Svelvikstrømmen. Vi ligger rett ved bussholdeplassene ved apoteket i Svelvik. Svelvik ligger ca 40 minutter med buss fra Drammen sentrum, og ca 25 minutter med bil fra Rundtom. Vi har også møtelokaler hos Tollboden Hotel i Drammen.

Her har vi produksjonslokaler, kontorer, treningsrom med massasjestol, og kantine med sjøutsikt, lager og garasje, vedproduksjon, samt nettbutikk og lager for Skogholt Yrkesbekledning AS.

Svelvik Produkter AS har som målsetting å bistå mennesker tilbake til arbeidslivet.Møte med din veileder
Når du har fått plass i tiltaket AFT skal du få din egen AFT-veileder. Her på Svelvik Produkter har vi fire. De har kontor ved sjøkanten, nedre inngang. For deg som syns det er lettere å møte oss i Drammen, har vi også møterom på Tollboden Hotel i Drammen. Veilederne våre har solid erfaring og vil guide deg gjennom prosessene fremover. Alle som starter hos oss får en egen velkomstperm. Her finner du dine rettigheter og god informasjon om din tid med oss.

Samtalene og kartleggingen du og veileder har i fellesskap innledningsvis vil vise veien videre. Noen AFT-deltakere vil gå direkte ut i ekstern utprøving på en ordinær arbeidsplass, for andre vil det være en mykere og mer riktig start å begynne den arbeidsforberedende treningen og kartleggingen «innomhus» hos Svelvik Produkter.

Veileder vil da ta deg med på en omvisning i Svelvik Produkters lokaler, og du får hilse på daglig leder, avdelingsleder og de fire VTA-veilederne våre. Det er disse som vil veilede deg på arbeidsplassen. Du kommer også til å få hilse på VTA-ansatte og andre deltakere på AFT og Aktivitetsplikt.

Din første dag på jobb ved Svelvik Produkter
Du avtaler med din veileder når du skal møte på jobb første dagen, og hvilke dager og tider du skal jobbe i begynnelsen. På Svelvik Produkter har vi stemplingsur. Her stempler du deg inn når du kommer, og ut når du går.

VTA-veilederne og avdelingsleder er på jobb mellom 07.00 og 15.00. Avdelingsleder møter deg når du kommer på jobb første dagen. Du vil få utdelt stemplingskort, nøkkel til eget garderobeskap, arbeidstøy dersom det er nødvendig for oppgaven din.


Dersom du trenger en liten omvisning til for å friske opp kunnskapen om hvor garderobe, tekjøkken, kontorer og kantine er, vil du selvsagt få det.

Vi har pause klokken 09.00-09.15, lunsj fra 10.45-11.15 (fredager 10.45-11.30, vi må ha tid til å spise vafler), og en siste pause 12.30. Dersom du trenger pauser utenom disse tidene, avtaler du det med VTA-veileder.

Ved arbeidsdagens slutt rydder vi arbeidsplassen, koster gulvet og rydder bordet der vi har arbeidet. Kaffekopper tas med og settes i oppvaskmaskinen.


Dersom du trenger fri, avtales dette med AFT-veileder. Dersom du må gå før, sier du i fra til AFT-veileder og VTA-veileder, slik at vi hele tiden vet hvem som er på huset.
Arbeidsoppgaver hos Svelvik Produkter
Vi kan tilby mange og varierte arbeidsoppgaver på huset. 

I produksjonsavdelingen driver vi med industrimontasje for Oso Hotwater Norge AS, som lager varmtvannsberedere til kunder over hele verden. Her kan du få oppgaver som å skru internledning på termostater, skru enkle eller mer kompliserte termostatsett, gjøre forberedelser til å skru settene, montere og pakke varer, pakke brosjyrer og ventiler. Du kan også få oppgaver som å skru kaldvannsrør i ventiler, eller montere ekspansjonskar med slanger. Alt dette vil du få veiledning og opplæring i av VTA-veilederen.


Du jobber i ditt eget tempo. Vi tilrettelegger for jobbytte i løpet av dagen og uken, for arbeidsstillinger og skjerming om det er ønskelig. Vi tar hensyn til psykiske og fysiske utfordringer.


Vi har også en egen vedproduksjonsavdeling. Her kan du få opplæring i kløyvemaskin, i pakking av vedsekker, kløyving av opptenningsved, kundeservice, kjøring av ved, og lagerarbeid. Vi lager også våre egne tennbriketter, en hyggelig puslejobb som utføres i brosjyreavdelingen.

I serviceavdelingen kan vi tilby både bilvask, arbeid med dekkhotell og dekkskift i sesong. Vi har også noen kjøreoppdrag i løpet av uken. Serviceavdelingen er også travel i sommersesongen, med hagestell og gressklipping for kunder i Svelvik. Noen ganger kommer det containere med varer til vår nabo og oppdragsgiver Fine Design, og vi hjelper med å tømme disse til lager.


Det er mye annet forefallende arbeid på huset, som du også kan ta del i. I løpet av et år får vi mange mindre oppgaver fra kunder, som du også kan bli med på. i 2021 sto nytt kjøkken stå klart, med nye oppgaver til våre deltakere.


Vi har egne kursrom og kontorer med utlåns-PCer der du kan studere, lese og skrive CV og søknader, og du kan få delta på egne temadager med veilederne.Ekstern Arbeidsplass
Dersom du og AFT-veileder mener det er det riktige for deg, vil veileder finne en ekstern arbeidsplass for din tid i tiltaket. Dette skjer når det passer for deg – uansett hvor lenge du har samarbeidet med oss.